Vánoční mille feuille

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 40 min.
Porce: 4

Seznam surovin

listové těsto 1 balíček
jablka 4 kusy (menší)
cukr krupice 8 lžic
cukr vanilkový 1 balíček
mouka pšeničná hladká (na vál)

Postup přípravy

Jablka omyjeme, osušíme a vykrojíme z nich opatrně jádřince tak, aby jablka zůstala v celku.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a vykrojíme z něj osm koleček o trochu větším průměru, než je průměr jablek. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.

Krupicový a vanilkový cukr nasypeme na teflonovou pánev a zahřejeme ho, až se rozpustí na karamel. Pak do pánve přidáme jablka, pozvolna je ze všech stran v karamelu prohřejeme a přeložíme na tác pokrytý papírem na pečení.

Na čtyři dezertní talířky postupně vrstvíme střídavě upečená kolečka těsta a jablka (čím vyšší věžičky vytvoříme, tím lépe). Na závěr věžičky přelijeme zbylým horkým karamelem z pánve a ihned podáváme.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře