Veganské rizoto s pečenou zeleninou

Tradiční středomořské jídlo je v teplých dnech ideálním kandidátem na hlavní chod.

45 min.
4 porce

Ingredience

Na zeleninu

1 pl olivového oleje
300 gramů cherry rajčata
2 červené papriky
1 velká cuketa
sůl

Na rizoto

1 pl olivového oleje
1 velká červená cibule (nakrájená na kostičky)
3 stroužek česneku
225 gramů rýže
1 pl balsamikový ocet
250 mililitrů rajčatového pyré
250 mililitrů vývaru (nebo vody)
6 sušených rajčat (nakrájených na malé kousky)
čerstvá bazalka (podle chuti)
pepř, sůl

Postup přípravy

1
Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech na pečení potřeme olejem. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a rozložíme na plech. Pečeme 30 minut.

2
Do hrnce dáme olivový olej, cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme osmahnout, dokud nezesklovatí. Přidáme rozetřený česnek a minutu prohřejeme.

3
Přimícháme rýži s balsamicem.

4
Přidáme polovinu rajčatového pyré a polovinu vývaru nebo vody, promícháme, necháme rýži absorbovat určité množství a zopakujeme. Vaříme na malém plameni.

5
Po 20 minutách přidáme sušená rajčata a pečenou zeleninu. Pokud je to nutné, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody a vaříme, dokud se veškerá tekutina nevstřebá.

6
Na závěr přimícháme natrhané listy bazalky, sůl a pepř.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře