Vegetariánská čína ze seitanu

Ať už se masu vyhýbáte, nebo vás jen baví v kuchyni experimentovat, sem tam není k zahození ochutnat některou z vegetariánských alternativ masa. Třeba seitan obsahuje neuvěřitelných 75 % bílkovin a porce přitom nestojí víc než 20 korun. A to už má smysl vyzkoušet, nemyslíte?

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 12 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 3 porce

Na seitan

300 g seitanu
6 lžic sójové omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
200 ml vody
chilli
rostlinný olej

K podávání

jasmínová rýže
jarní cibulka
sezam

Postup

Krok 1: Seitan (= pšeničná bílkovina, alternativa masa, kterou koupíte ve zdravých výživách nebo rostlinných koutcích supermarketů) pokrájejte na nudličky a zprudka orestujte na troše oleje dokřupava.

Krok 2: Vyndejte z pánve, přilijte trochu oleje a nechte na něm asi půl minuty rozvonět nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a čerstvé či sušené chilli dle chuti. Zasypejte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

Krok 3: Přidejte sójovou omáčku, vodu a škrob (nejlepší je škrob v sójovce rozmíchat předem) a pět minut povařte do zhoustnutí. Vmíchejte seitan a prohřejte.

Krok 4: Podávejte s jasmínovou rýží a posypané jarní cibulkou a sezamem.

Tip: Do směsi můžete přidat i zeleninu (cibule, mrkev, brokolice, celer, paprika, pórek, lusky…). Jednoduše ji také orestujte a až poté přidejte česnek, zázvor a další ingredience.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře