Vejce v aspiku

Chcete připravit pro své drahé jednoduché, a přesto efektní pohoštění? Vejce v aspiku jsou hravou variantou na velikonoční pochoutku. Jsou plná barev i chuti!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ neuvedeno
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 balíček čiré želatiny
12 křepelčích vajec
200 g vlašského salátu
4 červené chilli papričky
100 g mraženého hrášku
50 g kuřecí šunky
4 kyselé okurky
200 ml láku z okurek
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Postup

Krok 1: Lák od okurek doplňte stejným množstvím vody. Do misky nalejte polovinu namíchané tekutiny a přidejte plátky želatiny. Nechte je nabobtnat.

Krok 2: Misku s želatinou dejte do vodní lázně a nechte rozehřát. Přilijte zbylý lák a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Krok 3: Připravte si 4 ideálně skleněné misky a do každé nalejte na dno trochu želatiny. Nechte ji ztuhnout a pak přidejte natvrdo uvařená překrojená vajíčka, hrášek a po trošce nasekané petrželky. Zalejte opět trochou želatiny.

Krok 4: Přidejte na kousky nakrájené okurky, chilli papričku a plátek šunky. Přilejte želatinu, nechte ztuhnout a nakonec dejte vrstvu salátu. Dolejte zbylou želatinou a dejte ztuhnout do chladu.

Krok 5: Poté misky opatrně vyklopte. Můžete podávat s pečivem a kopečkem domácí majonézy.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře