Velikonoční glazovaná šunka

Na oběd si můžete vychutnávat pěkně uzenou šunku s medovohořčičným glazé a rozmarýnovými bramborami.

130 min.
6 porce

Ingredience

uzená šunka (ideálně 2 kg)
200 ml jablečný džus
4 lžíce medu
4 lžíce dijonská hořčice
4 lžíce třtinového cukru
1 kg brambor (malých)
3 snítky rozmarýnu
100 g másla
alobal

Postup přípravy

1 Dáme šunku na pekáče a zalijeme jablečným džusem. Přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C asi 80 minut.

2 V misce smícháme med, hořčici a třtinový cukr.

3 Potřeme šunku a pečeme dalších 30 minut, případně dokud se na šunce nevytvoří glazé.

4 Omyjeme brambory. Neoloupané je nakrájíme. Nemusíme je rozkrojit úplně, stačí jen nakrojit tak hluboko, aby se do nich dostalo koření.

5 Vložíme kousky rozmarýnu a máslo do každého zářezu. Pečeme asi 45 minut. Šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře