Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

Ingredience

250 g uzeného masa
250 g vepřové maso
270 ml mléka
10 křepelčí vejce
6 vajec
6 rohlíků
sůl
muškátový oříšek
čerstvá petrželka
majoránka

Postup přípravy

1
Umelte vepřové maso a uvařte křepelčí vajíčka. Uzené maso nakrájejte na malé kousky.

2
Ze slepičích vajíček oddělte od sebe žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a bílky vyšlehejte do hutného sněhu.

3
Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte žloutky s mlékem. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, lžičku majoránky a dle chuti čerstvou petrželku.

4
Hmotu smíchejte s mletým masem, nakrájeným uzeným masem a jemně přimíchejte i sníh.

5
Troubu předehřejte na 180 °C. Srnčí hřbet vymažte olejem nebo máslem. Naplňte směsí do 1/3, poklaďte uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky a zakryjte zbytkem směsi.

6
Pečte zhruba hodinu. Poté nechte vychladnout ve formě, poté vyklopte a nakrájejte.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře