Venkovská omeleta

Bleskové jídlo, při kterém můžete dokonale zužitkovat zbytky – klobásky z mrazničky, které zbyly z letního grilování, a pár brambor od včerejší večeře. Za 20 minut přistane na stole pokrm, který uspokojí hladové puberťáky a nadchne i nečekanou návštěvu. Abyste tělu dodali nějaké vitaminy, nezapomeňte přidat velkou hrst petrželové natě a salát.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
Ingredience pro: 3 porce

Budete potřebovat

3 vařené brambory
6 světlých grilovacích klobásek
6 vajec
80 g výraznějšího sýru (čedar, niva, gouda)
1 špetka soli
2 lžíce petrželové natě
3 oleje

Postup

Krok 1: Uvařené brambory nakrájejte (já mám ráda, když jsou na větší kusy). Ve velké pánvi zahřejte olej na vyšší teplotu, přidejte grilovací klobásky i brambory a za občasného obracení je opečte do barvy, bude to trvat asi 5–10 minut.

Krok 2: V mezičase prošlehejte v misce vejce se solí a nastrouhejte sýr.

Krok 3: Až budou brambory i klobásky opečené, zkontrolujte množství vypečeného tuku a případně část odeberte. Do pánve vlijte prošlehaná vejce, přidejte nastrouhaný sýr, přiklopte pokličkou a zvolna pečte, až se sýr roztaví a povrch vajec ztuhne.

Krok 4: Podávejte bohatě posypané petrželovou natí se sezonním salátem nebo miskou kvašené zeleniny.

Můj tip: U jídel „z pánve“ používám ráda místo oleje přepuštěné máslo, dodá jídlu další chuťový rozměr. Do pánvičky můžete také přihodit pár třešňových rajčátek nebo přidat při opékání k bramborám a klobáskám menší cibuli.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře