Vepřová játra na minutku – se slaninou a cibulkou

Ať už dáváte přednost hovězím, nebo vepřovým játrům, na tenhle recept se hodí obojí. Hotovo je za pár chvilek a využijete jej jak při přípravě rychlého víkendového oběda, tak při každodenním shonu uprostřed týdne. A když přidáte hranolky z trouby, budou vás mít vaše děti za bohyni!

Ingredience pro:

4 porce

750 g vepřových jater
120 g anglické slaniny v celku
2 cibule
rostlinný olej
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl
pepř černý mletý

Postup

Krok 1: Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová játra jsou na omak ještě trochu pružná, už úplně tuhé kousky jater značí, že jste je dělali příliš dlouho a budou zcela vysušená.

Krok 3: Hotový pokrm můžete ještě podlít worcesterem a nechat ho odpařit, udělá pokrm kořeněnější. Jinak stačí v této fázi zlehka osolit (záleží na slanosti slaniny) a opepřit. Podávejte s hranolkami a domácí majonézou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře