Vepřová panenka se šťouchanými bramborami

Lahodný oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte vepřovou panenku plnou chutí. Se šťouchanými bramborami je to pochoutka.

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na panenku

1 vepřová panenka
6 plátků anglické slaniny
100 g sýru s modrou plísní
2 lžíce brusinkového kompotu
sůl

Na šťouchané brambory

600 g brambor
150 g celeru
2 lžíce másla
150 ml smetany ke šlehání 30%
sůl

Postup

Krok 1: Na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.

Krok 2: Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, brusinky a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.

Krok 3: Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Zdroj: prozeny.cz
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře