Vepřová panenka se sušenými rajčaty a mozzarellou

Vepřová panenka se sušenými rajčaty a mozzarellou

Vepřová panenka a recepty z ní jsou velice oblíbené, jedná se o nejzdravější část vepřového masa, které je velice chutné a šťavnaté. Její příprava je celkem jednoduchá a její nákup vás ani nezrujnuje. Jedná se o trochu dražší maso ale běžně se dá sehnat kolem 200 Kč za kilogram což nám přijde jako dobrá cena v porovnání např. s dobrým hovězím masem.

Recept

Vepřovou panenku dobře očistíme, k tomu budeme potřebovat dostatečně ostrý nůž, tupím nožem si práci značně ztížíme a ještě se můžeme nehezky pořezat.
Panenku podle velikosti rozdělíme na 2 kusy. Panenku na jejím hřbetu nařízneme skoro až do konce. Maso tak budeme moci více roztáhnout. Poté maso můžeme lehce naklepat, stačí použít pěst, paličkou na maso můžeme panenku potrhat. Na panenku poklademe plátky prošuta, mozzarelly a sušených rajčat. Můžete přidat i lístky čerstvé bazalky. Panenku zabalíme jako roládu a svážeme kuchyňským provázkem. Z venku můžeme lehce osolit a opepřit. Panenku grilujeme

Připravovat můžeme jak v troubě tak v dnešním počasí skvěle i na grillu. Panenka se dělá podle její velikosti. Průměrnou panenku doporučuji grillovat alespoň 5 min z každé strany.
Vepřová panenka je jediný kus vepřového masa, který můžete jíst medium – well. Tedy když je uprostřed maso lehce narůžovělé.

Jako příloha skvěle poslouží grilovaná zelenina spolu s pečeným bramborem ve slupce. Příprava bramboru ve slupce snižuje jeho glykemický index.

Zdroj: toprecepty.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře