Vepřová žebra v rumové marinádě

Maso a vůně grilu k létu prostě patří. Přejděte od rožnění klobásek a klasického kuřecího k něčemu jinému – ano, na mysli máme vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejde o nic složitého!

Suroviny

vepřová žebra
mletá paprika 2 lžíce
mleté chilli 1 lžíce
sušený česnek 1 lžíce
mletá hořčice 1 lžíce
hnedý cukr 2 lžíce
mořská sůl 3 lžíce
černý pepř 1 lžíce

Marináda:

hnedý cukr 1/2 hrnku
Kečup 1 hrnek
Captain Morgan Original Spiced Gold 1/2 hrnku
Worcestrová omáčka 4 lžíce
mleté chilli 1 lžíce
sušený česnek
jablečný ocet 3 lžíce
Voda 1/2 hrnku

Postup

Vepřová žebra důkladně očistěte.

V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte. Předehřejte troubu na 180 °C.

Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.

Marináda: Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni.

Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril.

Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut. Přendejte na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře