Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Ingredience

2 vepřové kotlety
sůl a čerstvě mletý pepř

NA BRAMBOROVOU KAŠI
400 g brambor, oloupaných
100 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
50–100 ml zeleninového vývaru
sůl

NA ŘEDKVIČKY
200 g plátků anglické slaniny
115 g másla
1/2 uzené pálivé papriky (nebo po 1/4 lžičce mleté uzené a pálivé papriky)
1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry
1 lžička vločkové soli, nejlépe uzené
1 svazek ředkviček, očištěných, omytých, lístky ponechané

Příprava jídla

1
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte vodu, přilijte smetanu, vývar a rozšťouchejte nebo vyšlehejte v robotu s metlou dohladka. Podle potřeby osolte.

2
Připravte ředkvičky. Slaninu nechte vypražit dokřupava, nejlépe na pánvi. Vyjměte, dejte stranou a tuk slijte. Odeberte 3 lžíce a dejte je do menšího rendlíku, zbylý tuk můžete uchovat na jindy. K tuku přidejte máslo a vše pomalu zahřívejte. Sejměte z plotny a vmíchejte papriku, citronovou kůru a sůl. Nechte stát na lince a čas od času zamíchejte, směs začne postupně houstnout, trvá to asi 20–30 minut (proces můžete urychlit, pokud dáte hrnec do ledové lázně, v tom případě ale míchejte podstatně častěji, aby vám směs neztuhla úplně). Když má směs krémovou konzistenci, postupně v ní smočte ředkvičky. Skládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.

3
Kotlety osolte, opepřete a na pánvi s trochou oleje opečte z obou stran. Podávejte je s kaší, ředkvičkami a přelité (zbylým slaninovým) máslem.

NĚCO NAVÍC

Vypečenou slaninu rozdrobte a posypte jí kotlety nebo ji podávejte v misce, ať si každý nasype sám.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře