Vepřové kotlety na jalovci a rozmarýnu

Oblíbeným rychlým jídlem jsou různé plátky masa udělané jen na pánvi. Přidejte ke kotletám (nebo jinému vepřovému masu) trochu jalovce, snítky rozmarýnu a pár kuliček černého pepře a provoňte svou kuchyni!

Ingredience

4 vepřové kotlety bez kosti
olivový olej
20 kuliček jalovce
20 kuliček celého černého pepře
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Postup

Krok 1: Kotlety z obou stran lehce naklepejte. Jalovec a pepř plochou stranou nože mírně nadrťte a nechte asi 30 vteřin rozvonět v rozehřátém oleji. Přidejte polovinu nasekaného rozmarýnu a nechte také chviličku zavonět v pánvi. Kotlety z obou stran osolte a v horkém voňavém oleji i s kořením z obou stran opečte dohněda, trvá to celkem asi 7 minut.

Krok 2: Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami posypanými zbylým rozmarýnem.

Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře