Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Ingredience

1 menší svazek kopru (trochu odložte na ozdobení)
1 velký stroužek česneku, oloupaný a pokrájený
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
hrstka mírně opražených pekanů nebo vlašských ořechů
60 ml panenského olivového oleje + 2 lžíce na maso
hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g mini italských gnocchi
3–6 plátků z vepřové pečeně (karé), podle velikosti
2–3 lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:08
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře