Vepřové na houbách

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 90 min.
Porce: 4

Seznam surovin

vepřové maso 1 kilogram (vykostěné plece, nebo kotlet)
houby sušené 20 gramů
slanina 150 gramů
cibule 1 kus
rajčatový protlak 1 balení
vývar
paprika (sladká, mletá)
kmín (mletý )
sůl

Postup přípravy

Houby namočíme do studené vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji ve větším kastrolu. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zpěnit. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky nebo na plátky, vše osolíme, zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání orestujeme.

Přidáme rajčatový protlak, promícháme a dusíme, až se všechna tekutina odpaří. Pak maso zaprášíme moukou, za stálého míchání ji lehce osmahneme, maso podlijeme teplým vývarem, trochu osolíme, opepříme a dále dusíme pod pokličkou.

Když je maso poloměkké, přidáme k němu namočené houby, ze kterých jsme nejdříve slili vodu, a společně dovaříme doměkka. Podáváme s rýží.

Zdroj: https://www.igurmet.cz/recepty/maso/veprove-maso/veprova-plec/veprove-na-houbach-1031/
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře