Vepřové ocásky na medu

Vepřové ocásky na medu

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

2 ks vepřových ocásků
3 lžičky medu
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
4 stroužky česneku
1 cibule

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 stupňů a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.

Krok 2: Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte proužky cibule.

Krok 3: Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se maso nepřipálilo a vznikla hustá šťáva.

Krok 4: Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí nebo naloženým křenem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře