Vepřové plátky na hořčici

Hořčici řada lidí nemá ráda pro její výraznou kořeněnou chuť. V tomhle receptu si z ní ale užijete jen to nejlepší, a pokud nesáhnete vyloženě po nějaké štiplavé, tak si pochutnáte na sametově jemné omáčce, která stejně sametově i chutná.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 2 porce

Na maso s omáčkou

2 vepřové plátky
sůl a pepř
2 lžíce rostlinného oleje
2 šalotky
50 ml suchého bílého vína
3 lžíce plnotučné hořčice
100 ml smetany ke šlehání

Na brambory

3 brambory
1.5 mrkve
1 lžíce másla
nať z jarní cibulky

Postup

Krok 1: Brambory a mrkev nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkvi to trvá o chvíli déle, takže pokud ji chcete mít úplně měkkou, dejte ji vařit jako první a brambory přidejte po 3–5 minutách varu.

Krok 2: Mezitím si připravte maso. Plátky vepřového (hodí se krkovice nebo o něco sušší kotleta) naklepejte, z obou stran osolte a opepřete. Na horkém oleji v pánvi opečte z obou stran dohněda. Pak maso vyjměte.

Krok 3: Ve výpeku zpěňte jemně nakrájené šalotky nebo 1 malou cibuli. Podlijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Přidejte hořčici a asi 75 ml vody nebo masového vývaru. Metličkou hezky rozmíchejte a vraťte maso. Pod poklicí duste asi 15 minut doměkka.

Krok 4: Brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Vmíchejte jemně nasekanou nať z jarní cibulky, která se horkostí brambor a mrkve lehce spaří.

Krok 5: Barevné šťouchané brambory podávejte s masem a hořčičnou omáčkou – jemně nasládlá chuť mrkve se s jemně kořeněnou chutí omáčky perfektně doplní.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře