Vepřové plátky s hráškem a bramborovou kaší

Šťavnaté plátky masa s hráškem a tymiánem a bramborová kaše jemná jako samet. Máme pro vás tip na dokonalý rodinný oběd!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na maso

800 g vepřové pečeně bez kosti
300 g mraženého hrášku
olej
sůl
pepř
3 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
200 ml vývaru
1 stroužek česneku

Na kaši

1 kg brambor
150 g celeru
70 g másla
200 ml smetany ke šlehání 30%

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s nakrájeným celerem.

Krok 2: Maso nakrájejte na tenčí plátky a naklepejte je. Osolte, opepřete a každý plátek z obou stran poprašte moukou. Pak je v hluboké pánvi opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.

Krok 3: Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek, na plátky nakrájený stroužek česneku a vše opečte.

Krok 4: Do pánve vraťte maso, přilejte vývar, přidejte snítky tymiánu, přiklopte a na mírném ohni nechte vše probublávat asi půl hodinky.

Krok 5: Mezitím slijte uvařené brambory. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte do hladké kaše.

Krok 6: Hotové maso se šťávou ještě podle potřeby osolte, opepřete a vyjměte tymián. Maso podávejte s bramborovou kaší.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře