Vepřové v bylinkové omáčce s vínem

Půl hodiny vaření a tento úžasný pokrm si můžete pořádně vychutnat.

Ingredience

4 ks vepřová panenka
2 lžíce másla
1 lžíce mouky
1 lžička sušeného mixu bylinek podle preferencí
sůl a pepř

Na omáčku:

2 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 lžíce mouky
šťáva z půlky citronu
200 ml smetany ke šlehání
2 snítky čerstvý tymián
pepř, sůl
125 ml suché bílé víno
125 ml vývaru (nebo vody)

Postup přípravy

1
Smícháme v míse mouku s bylinkami.

2
Omyjeme maso, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi.

3
Na rozehřátém másle restujeme maso asi 3–4 minuty z obou stran.

4
Maso přendáme do mísy a zakryjeme potravinovou fólií.

5
Na pánev dáme máslo, rozmačkaný česnek a necháme 2 minuty prohřát.

6
Přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vínem, necháme minutu povařit a poté přilijeme vývar nebo vodu a smetanu ke šlehání.

7
Vaříme 3 minuty nebo dokud není omáčka dostatečně hustá. Přidáme tymián, šťávu z citronu, sůl a koření.

8
Maso vložíme do omáčky a necháme chvíli prohřát.

9
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

30 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře