Vietnamský nudlový salát s kuřecím masem

Okouzlující kombinace vůně a chuti bylinek a limet provoňuje i tenhle salát s křehkými, průsvitnými rýžovými nudličkami. Ale pozor, nechybí ani švih chilli. Esence tamní skvělé kuchyně osvěží i český jídelníček!

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

ZÁLIVKA:

středně pálivé chilli papričky 3 ks
česnek 4 stroužky
rýžový ocet 2 lžíce
přírodní krupicový cukr 2 lžíce
rybí nebo sójová omáčka 4 lžíce
limetová šťáva 6 lžic
rostlinný olej 6 lžic

SALÁT:

kuřecí prsíčka 400 g
tenké rýžové nudle 1 balení
velké mrkve, oloupané 4 ks
bílé nebo zelené zelí 8–10 listů
čerstvý koriandr 1 hrst
čerstvá máta 1 hrst
zelené části jarních cibulek 1 hrst

POSTUP

Na zálivku nakrájejte chilli papričky na tenké proužky a dejte stranou, zbylé přísady na zálivku rozmixujte dohladka. Vmíchejte nakrájené chilli papričky.

Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Až dosáhne varu, vložte do hrnce kuřecí maso, plotýnku vypněte, hrnec přikryjte těsnicí pokličkou a nechte kuře pošírovat 25 až 30 minut. Až trochu vychladne, rozdělte ho pomocí dvou vidliček na vlákna a promíchejte s trochou zálivky.

Nudle dejte do velké mísy, zalijte studenou vodou a nechte máčet asi 15 minut nebo až zvláční. Ve velké pánvi rozehřejte trochu připravené zálivky, vsypte okapané nudle a restujte je asi 5 minut, potřásáním pánví je pravidelně promíchávejte. (Pokud se vám nudle zdají moc dlouhé, nakrájejte nebo nastřihejte je na menší kousky.)

Mrkev nastrouhejte nebo nasekejte v robotu nadrobno. Zelí nakrájejte na co nejtenčí proužky. Bylinky a cibulku nasekejte nadrobno. Vše promíchejte v míse, dochuťte zbylou zálivkou a podávejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře