Vietnamský okurkový salát

Seznam surovin

okurka salátová 1 kus
paprička chilli červená 1 kus
cibulka jarní 3 snítky
česnek 1 stroužek
koriandr 1 hrst (čerstvý)
máta 1 hrst (čerstvá)
arašídy 1 hrst
rostlinný olej 3 lžíce
šťáva limetková 2 lžíce
ocet rýžový 2 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
cukr krupice 1 lžička

Postup přípravy

Okurku a chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka, cibulku nadrobno, koriandr a mátu nasekejte. Arašídy nasucho opečte a nasekejte nahrubo. Vše smíchejte v míse. V další misce prošlehejte olej, ocet, limetovou šťávu, prolisovaný česnek, cukr, rybí omáčku, případně sůl. Zálivku vmíchejte k salátu a podávejte.

Poznámka k receptu

Bleskový salát sází na kontrast jemných a výrazných chutí i struktur. Zálivku dolaďte podle sebe – někdo dá přednost slanější, jiný zase kyselejší. Podle toho přidávejte limetovou šťávu nebo rybí omáčku.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře