Vinná klobása pečená se sezonní zeleninou

Vinnou klobásu většina strávníků zná jako šneka opečeného na pánvi, někdy dokonce osmaženého v trojobalu. Přitom je tolik možností, jak si ji připravit mnohem zajímavěji a stejně jednoduše!

Ingredience pro: 2 porce

400 g vinné klobásy
1 pórek
8 růžičkových kapustiček
1/2 oranžové papriky
4 čerstvé žampiony
8 malých brambor
sůl a pepř
tymián
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 snítka čerstvých bylinek

Postup

Krok 1: Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky na poloviny, papriku a žampiony na plátky, brambory na poloviny až čtvrtiny – vše by mělo být ve velikosti sousta. Zeleninu promíchejte se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem.

Krok 2: Zeleninu přendejte do pekáčku (kdo chce, může přidat i dva rozmáčknuté stroužky česneku), navrch urovnejte klobásu a podlijte asi centimetrem vody. Pečte při 200 °C přibližně 30 minut dozlatova. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře