Višňový mražený jogurt

Pokud máte rádi višňový jogurt, jeho mražená verze vás nadchne. Z hebké chladivé smetany vystupují sladké šťavnaté višně. Vychutnejte si ji samotnou nebo s čokoládovým dortem.

Suroviny (asi 1 litr porcí)

vypeckované višně 450 g
jemný cukr krupice 150 g
kukuřičný sirup 3 lžičky
špetka soli
bílý plnotučný jogurt 750 g

Postup

Višně, cukr, sirup a sůl rozmixujte na pyré, dobře to jde v mixéru typu kutr nebo na smoothie. Promíchejte s jogurtem, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 1 hodinu do lednice.

Do zmrzlinovače o objemu alespoň 1 l vlijte připravenou směs a nechte umíchat zmrzlinu do žádoucí konzistence. Ihned podávejte nebo uložte ještě na 2 hodiny do mrazáku.

TIP

Kukuřičný sirup se vyrábí hydrolýzou kukuřičného škrobu pomocí přirozených enzymů. Má nižší glykemický index než cukr, zlatou barvu a jemnou neutrální chuť. Sladí mírně, pokud ho nahradíte například datlovým či zlatým sirupem, použijte ho méně.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře