Vláčné marokánky

Vláčné marokánky

Nenechte se zmást mým seznamem ingrediencí a raději ho rovnou zdvojnásobte. Marokánky totiž vypadají poměrně nenápadně, takže o to více svou vůní lákají nedůvěřivce, kteří až podezřele často při pečení nabízejí své služby proslulých ochutnávačů cukroví. Také máte doma takové?

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 28 kusů

Na marokánky potřebujete:

150 g směsi ořechů
150 g sušeného ovoce
100 ml smetany ke šlehání 30%
100 g cukru krupice
50 g hladké mouky
50 g másla
100 g čokoládové polevy

Postup

Krok 1: Ořechy i ovoce nasekejte. Já použila nesolené arašídy, mandlové lupínky a vlašské ořechy, ale skvělé jsou i pistácie, lískáče nebo třeba pekany. Z ovoce jsem namíchala nesířené meruňky, brusinky a rozinky. Barvu dodají i třešně či višně nebo klasické kandované ovoce.

Krok 2: Smetanu, cukr, mouku a máslo za stálého míchání asi 5 minut povařte na hustou kaši, vmíchejte ovoce a oříšky a ze směsi tvořte lžičkou na plech vyložený pečicím papírem malé placičky. Udržujte mezi nimi dostatečnou vzdálenost, při pečení se lehce roztečou.

Krok 3: Pečte asi 15 minut při 160 °C dozlatova. Kdyby vám připadaly příliš měkké, nemusíte se bát, po vychladnutí marokánky ztuhnou. Nechte je vychladnout přímo na plechu nebo papír s nimi stáhněte na rovnou plochu.

Krok 4: Marokánky jsou dobré i jen tak, ale s čokoládovou polevou (nebo čokoládou rozpuštěnou s trochou rostlinného tuku) budou ještě lepší. Ze spodní strany je v polevě omočte, přebytek nechte odkapat, položte suchou stranou na papír a nechce čokoládu ztuhnout.

Krok 5: Skladujte v uzavřené dóze na chladném místě a spotřebujte asi do 3 týdnů.

Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře