Vláčný cuketový perník

Letošní léto bohaté na déšť a slunce má jednu velkou výhodu: cukety a další plodiny na našich zahradách rostou doslova jako z vody. Pokud i vy máte nějaký ten přebytek cuket, není nad to upéct si z nich nějakou buchtu. Třeba tenhle perník s jogurtem

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 35 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 pekáč

500 g cukety
3 vejce
200 g cukru krupice
400 g polohrubé mouky
1 lžíce perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 kypřicí prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
250 g bílého jogurtu
140 ml rostlinného oleje

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo.

Krok 2: Celá vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Mouku smíchejte s perníkovým kořením, skořicí, kypřicím práškem a kakaem.

Krok 3: Do vyšlehaných vajec všlehejte olej a střídavě lehce vmíchejte jogurt a moučnou směs. Úplně na závěr vmíchejte nastrouhanou cuketu.

Krok 4: Pekáč vyložte pečicím papírem (nebo vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou) a těsto do něj rovnoměrně nalijte a povrch uhlaďte.

Krok 5: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 35 minut. Když zapíchnete do těsta špejli a vytáhnete ji suchou, je hotovo.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře