Vláčný dýňový chlebíček s čokoládou a kysanou smetanou

Dýňové pyré si klidně připravte ve větším do zásoby a zbytek zamrazte, bude se vám hodit do spousty dalších dezertů! A třeba dnešní hrníčkový chlebíček s kysanou smetanou je díky němu nejen krásně oranžový, ale i neuvěřitelně vláčný.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 chlebíček

Na dýňové pyré

1/2 dýně hokkaido
2 lžíce cukru krupice

Na těsto

1/4 kostky másla
1/2 hrnku cukru krupice
1/4 lžičky soli
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
1.5 hrnku hladké mouky
1 lžička jedlé sody
3 lžíce holandského kakaa
1 hrstka čokolády na vaření
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice

Postup

Krok 1: Připravte si všechny suroviny.

Krok 2: Z dýně vydlabejte semínka a neoloupanou ji pokrájejte na kostky.

Krok 3: Posypejte cukrem a při 200 °C pečte asi 20 minut doměkka, během pečení jednou zamíchejte. Kdyby se připalovala, pokropte ji trochou vody.

Krok 4: Kousky spolu s kysanou smetanou rozmixujte na pyré.

Krok 5: Změklé máslo (čtvrtku 250 g kostky) utřete s cukrem, solí a kořením a vmíchejte vejce a pyré.

Krok 6: Přidejte prosátou mouku a sodu nebo kypřicí prášek.

Krok 7: Do těsta vmíchejte nasekanou čokoládu nebo čokoládové fleky (trochu si schovejte na posypání) a polovinu rozetřete do vymazané a vysypané formy.

Krok 8: Zbytek těsta obarvěte kakaem, rozetřete na dýňovou vrstvu a těsto několikrát projeďte párátkem, abyste vytvořili lehké mramorování.

Krok 9: Posypejte zbylou čokoládou a pečte asi 40 minut při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře