Voňavá kuřecí korma

Hladká a jemná omáčka s výraznou vůní a barvou, která připomíná slunce. Tohle báječné indické jídlo vám spraví náladu v pošmourných dnech před příchodem zimy.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

Budete potřebovat

2 lžíce oleje
4 plátky kuřecích prsou
1 cibule
200 ml kokosového mléka
1 lžíce rajčatového pyré
1 hrnek kuřecího vývaru

Ještě si připravte

4 stroužky česneku
1 hrst loupaných mandlí
1 kousek čerstvého zázvoru
4 hřebíčky
4 tobolky celého kardamomu
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 špetka chilli

Postup

Krok 1: Zázvor oloupejte a nakrájejte, vložte do mixéru, přidejte mandle, česnek a pár lžic vody a rozmixujte na hladkou pastu.

Krok 2: Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky velikosti sousta, cibuli pokrájejte najemno.

Krok 3: V hlubší pánvi rozpalte olej. Vsypte nakrájenou cibuli, přidejte hřebíček a tobolky kardamomu a opékejte, až je cibule dosklovata.

Krok 4: Na cibuli vložte maso a krátce opečte. Poté přidejte kmín, kurkumu a chilli podle chuti a také krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a připravenou mandlovou pastu, kuře podlijte vývarem a chvíli poduste – podle velikosti kousků bude stačit asi 15 minut. Na závěr vmíchejte kokosové mléko a ještě společně prohřejte.

Krok 5: Podávejte s rýží, limetkou a čerstvým koriandrem.

Tip: Ráda pracuji s kořením a míchám si vlastní směsi, v týdnu jsem ale vděčná za každou minutu ušetřeného času. Kořenicí pastu na kormu můžete ve velmi slušné kvalitě koupit i ve skleničce – stačí pak jenom kuřecí maso, kokosové mléko a večeře je hotová za 20 minut.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře