Kaki Persimon Bouquet je i v našich končinách velmi oblíbeným ovocem. Obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Pomáhá navíc při stresu, nervozitě a únavě. Důvodů pro zařazení do jídelníčku je tedy hned několik.
Suroviny
kaki Persimon Bouquet 2 kg
olivový olej 3 lžíce
červená cibule 2 ks
nastrouhaný zázvor 2 lžíce
červená kapie 1 ks
ananasový džus 2 dcl
vinný ocet 1 dcl
hnědý cukr 4 lžíce
garam masala 1,5 lžičky
chilli 1 špetka
sůl 1 špetka
makadamové nebo jiné ořechy 1 hrst
Postup
1
Kaki Persimon Bouquet oloupejte a nahrubo nakrájejte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a nechte ji na tuku zesklovatět. Přidejte zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii, restujte 2 minuty. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Zastříkněte octem a nechte ho odpařit.
2
Nakonec vložte kaki a vařte další minutu. Zalijte džusem, přidejte koření a lehce osolte. Vařte asi 30 minut, dokud se tekutina neodpaří. Odstavte z ohně a smíchejte s ořechy.
Zdroj: fresh.iprima.cz