Voňavé kari z nových brambor a hrášku

Syté a voňavé jídlo bez masa, které díky husté teplé omáčce uspokojí chuť na něco vydatnějšího. Až vás omrzí nové brambory jenom tak s máslem, zkuste tenhle recept inspirovaný Indií.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Budete potřebovat:

400 g nových brambor
2 cibule
2 lžičky přepuštěného másla
3 lžičky žluté kari pasty
1 chilli paprička
400 g kokosového mléka
1 lžíce limetkové šťávy
2 hrsti mraženého hrášku
1 lžička soli
1 svazek čerstvého koriandru

Postup

Krok 1: Nové brambory řádně vydrhněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na větší kusy, menší stačí rozpůlit. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na klínky.

Krok 2: V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo (můžete použít i rostlinný olej, budete pak mít veganskou verzi) a osmažte cibuli dosklovata. Přidejte chilli papričku podle chuti a kari pastu a také krátce orestujte.

Krok 3: Až se v horkém tuku všechno rozvoní, přilijte kokosové mléko a do hrnce vsypte brambory. Brambory by měly být těsně ponořené, případně dolijte malé množství vody. Osolte a přidejte limetkovou šťávu.

Krok 4: Vařte asi 20 minut, až budou brambory uvařené doměkka a omáčka lehce zhoustne. Nakonec přidejte hrášek a společně už jenom krátce prohřejte. Chuť ještě můžete doladit trochou limetkové šťávy.

Krok 5: Podávejte bohatě posypané čerstvou koriandrovou natí. Jako příloha se hodí rýže nebo chlebové placky.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře