Voňavé perníčky. Hned měkké!

Nechceme strašit, ale do Vánoc nezbývá ani měsíc! Pomalu se tak můžete dát do pečení druhů, které jsou nejlepší, až když se odleží. Třeba perníčků nebo pracen. Dnešní perníčky jsou sice měkké hned, ale otestovali jsme pro vás, že pár týdnů v krabici jim také prospěje!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 3 plechy

60 g medu
110 g tuku
1 vejce
250 g hladké mouky
1.5 lžíce perníkového koření
1/2 lžičky jedlé sody
90 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy
1 bílek na potření

Postup

Krok 1: Tuk (my dali Heru, ale použít můžete i jiný rostlinný tuk nebo máslo) rozpusťte s medem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 2: Zašlehejte vejce a vše zpracujte s moukou, perníkovým kořením, sodou, cukrem a citronovou šťávou.

Krok 3: Pokud by se těsto lepilo, dejte ho na chvíli zatuhnout do lednice (záleží na použitém tuku), jinak ho můžete rovnou zpracovat. Na pomoučeném vále vyválejte na 0,5 cm tlustý plát, vykrajujte tvary, dejte na plech a pečte asi 10 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 4: Ihned po upečení můžete perníčky potřít rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem, případně ozdobit polevou

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře