Ingredience:
Brambory
Kuřecí paličky
Červená paprika
Zelená paprika
Česnek
Žlutá a červená cibule
Žampióny
Olivový olej
Sůl
Pepř
(podle chuti pórek, jarní cibulka, petrželka…)
Postup přípravy
Kuřecí paličky omyjeme a dáme do pekáče.
Na větší kousky pokrájíme cibuli, žampióny, brambory a ostatní zeleninu (česnek celý rozmáčkneme nožem i se slupkou a přidáme do pekáče).
Vše osolíme a opepříme a zakápmneme jemně olivovým olejem (zelenina pustí šťávu, takže stačí opravdu jen trochu oleje).
Vše promícháme (nejlepší ručně :-)), pekáč přiklopíme a dáme do trouby na 190 – 200 stupňů CCA na 45 minut.
Poté odklopíme pekáč, aby se udělala kůrka a necháme dopéct.
Tip:
V kombinaci zeleniny se meze nekladou, můžeme přidat cokoliv podle vlastní chutí 🙂
Recept přidala: Martina