Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás jednoduchou odpověď v podobě vykrajovaných rohlíčků.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Na 2 plechy Doba přípravy: Do hodiny + odpočinutí těsta Pečení 0:10 (1 plech)
Ingredience
340 g hladké mouky
125 g strouhaných vlašských ořechů
250 g másla
85 g moučkového cukru
1 žloutek
vanilkový moučkový cukr či moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení
Příprava jídla
1 Z mouky, ořechů, másla, cukru a žloutku vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici (minimálně hodinu, nejlépe přes noc). Těsto rozdělte na 2–3 části a z každé vytvarujte a vyválejte delší pruh o síle cca 1 cm. Pruh by měl být jen o trošku širší než kulaté vykrajovátko, které budete používat. Pomocí vykrajovátka z těsta odkrajujte měsíčky a ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
2 Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8–10 minut do zezlátnutí. Ještě vlahé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v suchu a chladu.