Vykrajované vanilkové rohlíčky

Na válení vanilkových rohlíčků vás příliš neužije? A už vůbec nemáte jeden jako druhý? Máme pro vás jednoduchou odpověď v podobě vykrajovaných rohlíčků.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do hodiny 
+ odpočinutí těsta
Pečení 0:10 (1 plech)

Ingredience

340 g hladké mouky
125 g strouhaných vlašských ořechů
250 g másla
85 g moučkového cukru
1 žloutek
vanilkový moučkový cukr či moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení

Příprava jídla

1 Z mouky, ořechů, másla, cukru a žloutku vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici (minimálně hodinu, nejlépe přes noc). Těsto rozdělte na 2–3 části a z každé vytvarujte a vyválejte delší pruh o síle cca 1 cm. Pruh by měl být jen o trošku širší než kulaté vykrajovátko, které budete používat. Pomocí vykrajovátka z těsta odkrajujte měsíčky a ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

2 Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8–10 minut do zezlátnutí. Ještě vlahé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v suchu a chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře