Vyrobte si domácí koktejlové třešně

Tequila Sunrise, Chupito, Manhattan… co mají společného? Přece třešničku! Pokud jste fanoušky domácích drinků, můžete si snadno připravit i tuhle ingredienci, která se při páarty a grilovačkách neztratí! Třešinky nebudou tak zářivě červené jako kupované, ale budou domácí a okořeněné podle vašich preferencí.

DO 1 HODINY

SUROVINY

vypeckované třešně bez stopky (ideálně pevné, kyselejší plody) 500 g
cukr krystal Korunní 75 g
voda 300 ml
celá skořice 1 svitek
vanilkový lusk 1 ks
mletý muškátový oříšek 1 špetka
anýz 1 ks
nové koření 1 lžička

POSTUP

Do většího hrnce dejte cukr a vodu. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi. Přidejte koření, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Umyté a vypeckované třešně dejte do čistých sklenic.
Po 15 minutách vyjměte koření a nalijte sirupovou směs na třešně tak, aby hladina byla aspoň 0,5 cm nad třešněmi. Pevně zavíčkujte, zavařte a uchovávejte v suchu a chladu.
Třešničkám dejte tak měsíc na uležení. Po otevření skladujte v ledničce.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře