Játrové knedlíčky milujeme! Přečtěte si náš recept a uvařte si skvělý vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou.
Ingredience
1,5 kg hovězích žeber
1 větší celer
2 mrkve
2 petržele
2 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
špetka soli
plocholistá petržel
libeček
1 lžíce řepkového oleje
špetka pepře
Játrové knedlíčky
250 g drůbežích jater
špetka soli
špetka pepře
1 vejce
50 g másla
majoránka
70 g strouhanky
6 stroužků česneku
Postup přípravy
1
Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné cibule a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.
2
Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.
3
Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.
4
Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.
5
Přidejte maso, sůl, pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.
6
Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.
7
Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.
8
Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.
170 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz