Kuřecí srdíčka jsou dnes opomíjená, přitom se dají připravit velmi chutně a jednoduše. Jemná srdeční svalovina, kterou navíc pořídíte doslova za hubičku, by neměla chybět na žádném jídelníčku. Skvělá jsou na grilu i v prosté omáčce s trochou koření.
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 30 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
500 g kuřecích srdíček
2 cibule
70 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
sůl a pepř
2 snítky tymiánu
Postup
Krok 1: Kuřecí srdíčka properte ve vodě a očistěte je od větších blan a zbytků cév. Přitom je nakrájejte na poloviny: ve větších občas najdete krevní sraženinu, tu odstraňte. Pak srdíčka důkladně propláchněte v co nejhorčejší vodě.
Krok 2: Jednu menší cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na půlkolečka. Slaninu nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli se slaninou. Když cibule začne sklovatět, přidejte i srdíčka a ze všech stran je zlehka opečte.
Krok 2: Jakmile jste vydusili přebytečnou tekutinu, přidejte na půlkolečka pokrájenou cibuli, podle potřeby i trošku oleje a zlehka zasmahněte.
Krok 3: Zaprašte hladkou moukou, přidejte papriku a kmín a nechte rozvonět. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, přihoďte snítku tymiánu (a podle chuti i utřený stroužek česneku), osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.
Krok 4: Duste za občasného promíchání asi 20 až 30 minut doměkka. Podávejte s bramborovými noky nebo rýží.