Zadělávaná kuřecí srdíčka

Kuřecí srdíčka jsou dnes opomíjená, přitom se dají připravit velmi chutně a jednoduše. Jemná srdeční svalovina, kterou navíc pořídíte doslova za hubičku, by neměla chybět na žádném jídelníčku. Skvělá jsou na grilu i v prosté omáčce s trochou koření.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 g kuřecích srdíček
2 cibule
70 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
sůl a pepř
2 snítky tymiánu

Postup

Krok 1: Kuřecí srdíčka properte ve vodě a očistěte je od větších blan a zbytků cév. Přitom je nakrájejte na poloviny: ve větších občas najdete krevní sraženinu, tu odstraňte. Pak srdíčka důkladně propláchněte v co nejhorčejší vodě.

Krok 2: Jednu menší cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na půlkolečka. Slaninu nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli se slaninou. Když cibule začne sklovatět, přidejte i srdíčka a ze všech stran je zlehka opečte.

Krok 2: Jakmile jste vydusili přebytečnou tekutinu, přidejte na půlkolečka pokrájenou cibuli, podle potřeby i trošku oleje a zlehka zasmahněte.

Krok 3: Zaprašte hladkou moukou, přidejte papriku a kmín a nechte rozvonět. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, přihoďte snítku tymiánu (a podle chuti i utřený stroužek česneku), osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.

Krok 4: Duste za občasného promíchání asi 20 až 30 minut doměkka. Podávejte s bramborovými noky nebo rýží.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře