Záhorácký závitek s kysaným zelím

Ingredience

2 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
6 plátků slaniny
600 g vepřové kýty
4 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
mletý černý pepř
kmín
150 g kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky

Postup

1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli společně s kostičkami slaniny orestujeme na oleji dozlatova.

2. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky a přes fólii naklepeme. Potřeme je hořčicí a ochutíme solí, pepřem a kmínem.

3. Pak plátky masa poklademe zbylou slaninou a kysaným zelím. Stočíme do závitku a upevníme párátkem. Připravené závitky opečeme na cibulovém základu, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut doměkka.

4. Hotové závitky dáme stranou a vzniklý výpek zaprášíme moukou. Zalijeme dostatečným množstvím vody a omáčku necháme provařit asi 15 minut. Závitky podáváme např. s vařeným bramborem.

Počet porcí 4
Příprava 70 minut
Náročnost Střední
KCAL / KJ 499/2089

Zdroj: jenprozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře