Žampionová omáčka

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 20 min.
Porce: 4

Seznam surovin

žampiony 200 gramů
smetana na vaření 1 decilitr
mouka pšeničná hladká 25 gramů
šťáva citronová 2 lžíce
pepř černý (mletý)
sůl
smetana zakysaná 1/2 decilitru

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a povaříme 10 minut.

Mouku rozmícháme s oběma smetanami, nalijeme ji přes sítko za stálého míchání do omáčky a pomalu vaříme asi 5 minut.

Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Poznámka k receptu

Kupovaným, uměle pěstovaným žampionům nemusíte loupat kloboučky. Stačí, když je otřete vlhkým ubrouskem.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře