Žampionový krém

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
150 g cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 masox
1 smetana na vaření
sůl
pepř
bobkový list
kopr
petrželka

Postup přípravy receptu

Cibuli na kostičky nakrájenou v rendlíku orestujeme na 1 pol. lž. másla a osmahneme, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody, řádně rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme za občasného míchání 20 minut.
Bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem, pak vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme provařit.
Na talíři zdobíme zbylými žampiony, které jsme na pánvičce orestovali na zbylém másle do zlatavé barvy a čerstvou petrželkovou natí.

Zdroj: toprecepty.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře