Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 60 min.
Porce: 4
Seznam surovin
brambory 600 gramů (oloupané)
sůl
máslo 3 lžíce
žloutek 2 kusy
smetana 1 lžíce
pepř bílý (mletý)
muškátový květ
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme vychladnout.
K bramborám přidáme 2 lžíce změklého másla, žloutky a smetanu, vše rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Bramborovou směs naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení a potřený zbylým máslem nastříkáme tvary malých věnečků. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme asi 15 – 18 minut dozlatova.
Zdroj: igurmet.cz