Zapečená rajčata s bulgurem

Ingredience

4 rajčata
100 g bulguru
40 g tmavozelené čočky
70 g nivy
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička bujonu
4 lžíce olivového oleje
hrst čerstvých bylinek

Jak na to?

Čočku a bulgur uvařte každé zvlášť podle návodu doměkka, ochuťte bujonem.

Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.

Vmíchejte do bulguru nakrájenou nivu, uvařenou čočku a nasekané bylinky (koriandr, petržel…).

Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.

Tip:

pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařena během chvilky.

Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

Zdroj: countrylife.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře