Zapečená zmrzlina s tmavou čepicí

Seznam surovin

zmrzlina 8 kopečků (vaše oblíbená)
bílek 2 kusy
cukr moučkový 80 gramů
melasa 1 lžíce (nebo tmavší tekutý karamel)
kakao 1 lžíce

Postup přípravy

Čtyři vhodné šálky nebo zapékací misky necháme dobře vychladit v mrazničce a pak do nich rozdělíme po dvou kopečcích zmrzliny. Překryjeme je mikrotenovou fólií a uložíme alespoň na hodinu do mrazničky.

Mezitím rozpálíme troubu na co nejvyšší teplotu. Z alobalu natrháme čtyři širší pruhy, abychom každým mohli obtočit šálek nebo misku se zmrzlinou. Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme melasu nebo karamel. Sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.

Z šálků či misek se zmrzlinou odstraníme fólii, rychle je obtočíme alobalem, dobře ho přimáčkneme a postavíme je na plech. Každou porci zmrzliny přestříkáme sněhem, posypeme kakaem, plech s šálky vložíme do rozpálené trouby a jen krátce zapečeme. Z šálků opatrně odstraníme alobal a ihned podáváme.

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 27 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře