Zapečené ovoce s čokoládou

Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.

Ingredience

300 g míchaného drobného ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
strouhanou kůru dobře omytého citronu
100 g bílé čokolády
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.

2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.

3. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře