Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.
Ingredience
300 g míchaného drobného ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
strouhanou kůru dobře omytého citronu
100 g bílé čokolády
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
Příprava jídla
1. Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.
2. Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.
3. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.
Zdroj: apetitonline.cz