Zapečené rybí filé s rajčatovou omáčkou

Seznam surovin

česnek 6 stroužků
strouhanka 3 lžíce
tymián (nasekaný 2-3 lžičky)
sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)
citron 1/2 kusu
olej 4 lžíce
filé 4 kusy (z tresky nebo mořské štiky )
rajčata sterilovaná 1 plechovka (sekaná)
pepř
sůl

Postup přípravy

1 Česnek oloupejte, nakrájejte ho na tenké plátky a odložte. V misce smíchejte strouhanku, tymián, parmazán, citronovou šťávu a olej a z těchto ingrediencí vymíchejte hustou kašičku.

2 Filé osolte a potřete kašičkou. V hlubší pánvi nebo kastrolu na oleji osmahněte česnek, na něj položte filé, orestujte je po obou stranách a přesuňte na teplý talíř. Do pánve nasypte rajčata, na ně položte porce ryby, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut. Podávejte s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Kombinace bílého rybího masa a červených rajčat je lákavá na pohled, tymián s parmazánem a kapkou citronu ve směsi na obalení zase překvapí po ochutnání.

Tip: Jako příloha se dobře hodí brambory i třeba zeleninový salát.

Rybí maso je velmi jemné a jeho chuť snadno přehlušíte výraznými surovinami. Chcete-li si užít pouze jeho autentickou chuť, použijte jen málo koření a nekombinujte ho se silně aromatickými bylinkami

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře