Milujete večeře z jednoho pekáče? Zapečené vepřové s plátky křupavé bagety a provoněné tymiánem vám zaručeně zachutná!
DOBA PŘÍPRAVY 20 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 6 porcí
1 kg vepřové kýty
4 cibule
3 papriky zelené
1 vanička cherry rajčátek
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
4 snítky čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku
olej na vymazání
Na dohotovení
1 bageta
1 lžíce másla
Postup
Krok 1: Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na klínky. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na proužky.
Krok 2: Pekáč nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vložte maso, osolte, opepřete a okmínujte. Přidejte do pekáče nakrájenou zeleninu, celá cherry rajčátka a snítky tymiánu. Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso se zeleninou pečte asi tři čtvrtě hodinky. V průběhu pečení můžete podlít trochou vody nebo vývaru.
Krok 3: Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a máslo nechte rozpustit. Vyndejte pekáč s upečenou směsí masa a zeleniny a navrch úhledně vyskládejte plátky bagety. Pokapejte máslem a vraťte zpět do trouby na dalších zhruba 15 minut, až bageta bude dozlatova.
Zdroj: prozeny.cz