Zázvorky

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 250 gramů
cukr moučkový 180 gramů
vejce 2 kusy
žloutek 1 kus
zázvor 1 lžička (tlučený)
kypřící prášek do pečiva (nebo amonium, na špičku nože)
mouka pšeničná hladká (na vál)
tuk (na vymazání plechu)

Postup přípravy

V míse důkladně utřeme moučkový cukr s vejci, žloutkem a zázvorem do zhoustnutí (trvá to asi 30 minut). Pak přidáme mouku, amonium (prášek do pečiva) a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi jako stéblo a formičkou z něj vykrojíme malé trojúhelníčky. Ve středu každého ještě vypíchneme kulatou formičkou malé kolečko, zázvorky rozložíme na lehce vymazaný plech a necháme asi 3 hodiny odpočinout.

Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dorůžova.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře