Zázvoroví panáčci

Na těsto potřebujete:

60 g másla
1 žloutek
50 g hnědého cukru
60 g medu
190 g hladké mouky
půl lžičky perníkového koření
1 lžičku mletého zázvoru
2,5 g jedlé sody
špetku soli

Postup:

1. Změklé máslo utřete se žloutkem, cukrem a medem do pěny. Přidejte prosátou mouku, perníkové koření, zázvor, sodu, sůl a vypracujete pevné těsto. Zabalte ho do folie a nechte odležet v chladničce nejméně 4 hodiny odležet, nejlépe do druhého dne.

2. Než začnete těsto zpracovávat, připravte si plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C.

3. Těsto po odležení krátce propracujte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na plát silný 4 mm. Pak z plátu těsta vykrajujte panáčky. Rozložte je na plechy vyložené pečícím papírem. Špejlí panáčkům naznačte oči, pusu, nos a knoflíky. Do některých můžete udělat dírky na provlečení stužky.

4. Panáčky pečte ve vyhřáté troubě zhruba 12 minut, při 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout na kovové mřížce.

Perníčky můžete uchovat v uzavřené dóze až do adventu.

Množství: asi 30 kousků
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře