Zázvorový sirup s pepřem

Zázvor má antiseptické a hřejivé účinky, proto je skvělý právě v zimě, kdy řádí různé virózy. Zkuste místo svařáku pít horký zázvorový nápoj s citronem – pochutnáte si a ještě zaženete všechny bacily!

Suroviny

čerstvě nastrouhaný zázvor 220 g
cukr krupice 400 g
voda 1 litr
čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
barevný pepř 8 g

Postup

1
Všechny suroviny kromě citronové šťávy vložte do kastrůlku, smíchejte a přiveďte k varu. Po pěti minutách snižte teplotu na střední stupeň a nechte v klidu probublávat celou hodinu. Poté odstavte a vyčkejte, až tekutina zchladne.

2
Na závěr, přes čisté plátýnko, nebo utěrku, vymačkejte zredukovaný sirup do nádoby a přidejte citronovou šťávu, poté sirup přelijte do uzavíratelné nádoby.

3
Výsledný sirup bude hodně koncentrovaný, proto se doporučuje jej využít jako sirup jak do studené vody na osvěžení, tak s horkou vodou jako čaj. Pro docílení kyselejší chuti je vhodné zakápnout pár kapkami citronu.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře