Zdravá snídaně nebo dezert – ovesné košíčky

Dejte svým snídaňovým vločkám konečně sexy podobu a upečte je ve tvaru křupavých košíčků! Jsou plné vlákniny, a když k nim přidáte hustý řecký jogurt a čerstvé ovoce, máte vyváženou a ještě hezky vypadající snídani.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 8 košíčků

Na košíčky

1.5 hrnku jemných ovesných vloček
1/2 hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce agávového sirupu
1/2 lžičky mleté skořice
3 lžíce tuku
1 banán
1/3 hrnku vody
mořská sůl

Na náplň

bílý řecký jogurt
čerstvé ovoce
máta

Postup

Krok 1: Vločky smíchejte s kokosem nebo mletými oříšky, agávovým sirupem či medem, rozpuštěným tukem (dala jsem máslo, ale hodí se i kokosový olej), rozmixovaným banánem (čím zralejší, tím lepší), skořicí, špetkou soli a vodou.

Krok 2: Hmotu rozdělte na osm dílů a natlačte do formiček na tartaletky. Použít můžete i muffinové košíčky, těch vám pak vyjde více. Pečte 15 minut při 180 °C a nechte vychladnout ve formách.

Krok 3: Košíčky jsou křupavé jen první den, pak i v uzavřené dóze trochu navlhnou a změknou, ale to vůbec není na škodu. Až těsně před podáváním je plňte jogurtem, do kterého dle chuti vmíchejte rozmačkané ovoce a případně trochu oblíbeného sladidla. Dozdobte dalším ovocem, oříšky nebo mátou.

Tip: Těsto není moc sladké, množství sirupu proto upravte podle chuti. Jako náplň se hodí i domácí pribináček nebo domácí termix.
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře