Zdravé bezlepkové sušenky ze 3 surovin

Dietním „zázrakům“ většinou nepodléhám, ale uznejte sami: sušenky jen ze 3 surovin, bez mouky a přidaného cukru, a ještě za pár minut hotové? To už za to stojí. A výsledek? Překvapivě dobrý – krásně vláčné sušenky s výraznou chutí kakaa a banánů, které určitě nepečete naposledy!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 15 kusů

Na sušenky (čím zralejší banány, tím lepší)

3 banány
1/2 hrnku arašídového másla
1/2 hrnku holandského kakaa

Něco navíc

mořská sůl

Postup

Krok 1: Co nejzralejší banány rozmixujte dohladka, přidejte kakao a změklé arašídové máslo a znovu pořádně promixujte.

Krok 2: Konzistence těsta záleží na velikosti a zralosti banánů – já měla poměrně velké a dost měkké. Ochutnejte ho, jestli přeci jen není třeba dosladit , případně přidejte kakao či arašídové máslo pro hustší konzistenci.

Krok 3: Lžící dělejte na plech vyložený pečicím papírem placičky, které můžete ještě posypat špetkou mořské soli (s tou nám sušenky chutnaly nejvíc), drcenými arašídy nebo třeba čokofleky. Pečte 10 až 15 minut při 180 °C podle velikosti, nechte pár minut vychladnout a zpevnit na plechu a poté přemístěte na mřížku.

Krok 4: Uchovávejte v uzavřené dóze v chladu a spotřebujte do 5 dnů.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře