Zdravý ovesný koláč na plech

Oblíbenou ovesnou kaši k snídani zná každý, ale co takhle vyzkoušet její pečenou variantu a vytvořit zdravý koláč na plech? Ovesné vločky, ořechové máslo a kvalitní čokoláda, to je kombinace přímo božská. A nejen snídaňová, co myslíte?

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 formu 24 × 24 cm

Na těsto

160 g ovesných vloček
190 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 ks vejce
150 ml mléka
80 g mandlového másla
80 g třtinového cukru
1 špetka soli

Na ozdobu

bílá čokoláda
hořká čokoláda
mléčná čokoláda
ořechy

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si necháte předehřát troubu na 180°C.

Krok 2: Nejprve smíchejte vločky, špaldovou mouku, cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Poté přidejte ke směsi vejce, mléko a mandlové máslo. Můžete použít i arašídové nebo lískooříškové. Směs promíchejte.

Krok 3: Hotovou směs na těsto vlijte do formy s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě (180°C) 30 minut.

Krok 4: Po vyndání z trouby ještě teplý ovesný koláč ozdobte kostičkami čokolády a ořechy. Nechejte vychladnout a servírujte.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře